середу, 27 січня 2021 р.

130 років з Дня народження Павла Тичини


 23.01.1891 року народився український поет, перекладач, публіціст, громадський діяч та новатор поетичної форми Павло Григорович Тичина.

«Ах, нікого так я не люблю, як вітра  вітровіння, його шляхи, його боління і  землю, землю свою». Павло Тичина  «Вітер з України».
23 січня 2021 року виповнюється 130 років з дня народження українського поета,  перекладача, публіциста, громадського діяча та новатора поетичної форми Павла Григоровича Тичини.
Павло Тичина — найвідоміший український поет 20-х років ХХ століття. Він досконало володів болгарською, вірменською, французькою й турецькою мовами.
Найкращі твори Павла Тичини - збірка "Сонячні кларнети", поеми "Золотий гомін", "Скорбна мати", "Похорон друга", "Сковорода".
Край, у якому народився поет, не міг не вплинути на його творчість, адже Чернігівщина — один із найчарівніших куточків України з його неперевершеною природою. Своє захоплення рідним краєм П. Тичина висловив у вірші «Не бував ти у наших краях!».





 

Немає коментарів:

Дописати коментар

26 квітня відзначається Міжнародний день пам'яті про Чорнобильську катастрофу

26 квітня відзначається Міжнародний день пам'яті про Чорнобильську катастрофу. Це день, коли вся світова спільнота згадує трагічну подію...