понеділок, 19 грудня 2022 р.

В Україні День святого Миколая щорічно відзначають 19 грудня


В Україні День святого Миколая щорічно відзначають 19 грудня. Свято Миколая прийшло до України 1088 року за часів князя Всеволода Ярославовича.

Цього дня з нетерпінням чекають дорослі та діти. Дорослі вшановують пам’ять Чудотворця, зранку йдучи до церкви на святкову службу. Діти вірять у диво і напередодні пишуть листи до Миколая зі своїми побажаннями. Він приходить до кожного в ніч на 19 грудня і кладе під подушку подарунки. За переказами, Миколай завжди допомагав знедоленим та сиротам. А одного разу допоміг старому чоловікові. Той мав трьох дорослих доньок, але не міг їх видати заміж. Дівчата не мали приданого. Протягом трьох ночей Миколай пробирався у будинок чоловіка і залишав у кімнаті золоті монети.

Саме звідси з’явилася традиція залишати дітям під подушкою “миколайчики”. Це можуть бути цукерки, печиво, фрукти чи іграшки. Утім, тим, хто провинився поганими вчинками, Миколай покладе під подушку різочку чи шматок вугілля.

За цим посиланням ви зможете знайти 3 мультфільми для дітей, що розповідають про святого Миколая.
https://gazeta.ua/articles/edu-and-science/_hto-takij-mikolaj-tri-multfilmi-dlya-malechi/810065

Немає коментарів:

Дописати коментар

26 квітня відзначається Міжнародний день пам'яті про Чорнобильську катастрофу

26 квітня відзначається Міжнародний день пам'яті про Чорнобильську катастрофу. Це день, коли вся світова спільнота згадує трагічну подію...